Leven met Vaginisme.

Leven met Vaginisme. Dit is hun verhaal.

Leven met vaginisme is een taboedoorbrekend online videoplatform wat poogt het verhaal achter vaginisme zo volledig mogelijk te vertellen. Dit platform stelt als doel om op taboedoorbrekende wijze het verhaal van vrouwen met vaginisme op een integere, duurzame manier een gezicht te geven. Neem een kijkje op de website.

Taboes worden doorbroken door ze een gezicht te geven.

Deze website is een initiatief van BeeScene en ontstaan uit het gedachtengoed dat iedere vrouw recht heeft op een plezierig en pijnvrij seksleven en dat de drempel om dit te bereiken verlaagd moet worden. In de research voorafgaand aan deze website is gemerkt dat schaamte en onwetendheid de belangrijkste blokkades zijn om met het probleem naar buiten te treden. De schaamte, het schuldgevoel, de onzekerheid en de voortdurende strijd met het heersende seksmoraal maken het voor sommigen onmogelijk om over dit taboe te praten. Maar ook viel op dat achter het verdriet en de frustratie krachtige vrouwen schuil gaan, die vechten voor hun eigen seksuele vrijheid en daarmee ook vechten voor ‘de schaamte voorbij’. Dit platform poogt een spiraal van anonimiteit en angst te doorbreken. Doordat deze vrouwen hun verhaal in beeld vertellen, zijn zij het levende bewijs dat schaamte niet hoeft. Het geeft andere vrouwen de kracht om ook naar buiten te treden, hulp te zoeken en de dialoog met hun naasten aan te gaan. Meer informatie vind je hier.

Andrea Bijen werd na de lancering van de website uitgenodigd door diverse media om hier over te praten. Ze stond in de X-ray op Lowlands 2015.

Ook was ze te horen bij PS Radio [3FM]. Luister hier de uitzending terug of kijk de uitzending van BNN Spuiten en Slikken of lees o.a. het interview op WOELT. Het magazine Glamour besteedde aandacht aan het filmplatform. Tevens werd ze genomineerd in de categorie wereldverbeteraars voor de VIVA400 awards.