Was it as good for you as it was for me?

Het nieuwe videoplatform over het vrouwelijk orgasme in LIVE!

Bekijk alle verhalen over het orgasme, faken, soloseks, seksueel geweld, consent en nog veel meer op www.orgasmeplatform.nl!

In navolging op het eerdere taboedoorbrekende videoplatform over de seksuele disfunctie vaginisme (www.levenmetvaginisme.nl), is er nu een vervolg. Want een ander seksueel taboe, het vrouwelijk orgasme, moet broodnodig voor het voetlicht gebracht worden. Samen hebben wij, Jorien Dousma en ik de verhalen vastgelegd van vrouwen die in hun leven nog niet, nauwelijks of juist vele orgasmes hebben ervaren en ze bovenal de vraag gesteld; wat hebben jullie nodig om plezier te beleven aan seks.

Waarom dit platform?

Dit platform zet het seksuele plezier van de vrouwen voorop en vergroot de kennis over het mysterie van het vrouwelijk orgasme door ervaringen, van wie anders dan de vrouw zelf, de wereld in te brengen. Waarom? Omdat het mysterie rondom het orgasme groot blijkt. Omdat niemand de ander vertelt wat ze ervaren. Omdat er nog steeds een taboe rust op het genieten van soloseks. Omdat er nog steeds een taboe rust op ouderen die seksualiteit beleven. En op jonge meiden die seksueel actief worden. Omdat vrouwen nog regelmatig vrijen met pijn. Omdat we graag de orgasmekloof willen dichten. Want het vrouwelijk orgasme doet in de slaapkamer nog regelmatig onder aan dat van de mannelijke partner. Vooral heterovrouwen komen veel minder vaak klaar tijdens de seks dan de heteromannen.  In seksueel contact tussen twee vrouwen is dat veel minder ongelijk en komen vrouwen overwegend vaker klaar. 

Dit videoplatform geeft het taboeonderwerp letterlijk een gezicht. We delen echte pure verhalen van vrouwen zodat je alles te weten komt over vrouwelijk genot. Want een orgasme is  zoveel meer dan alleen een climax.

Dit platform wordt gedragen door specialisten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Wij hebben een partnership met diverse seksuologen en wetenschappers.

De makers

Andrea Bijen [1985, Amsterdam], regisseur, researcher, docent. Onder andere initiatiefnemer van het taboedoorbrekende en anti-stigmatiserend online filmplatform It’s a story to be told // Leven met vaginisme over en voor vrouwen die te maken hebben met deze seksuele disfunctie. Hiervoor was ik o.a. te beluisteren op 3FM en sprak ik op Lowlands. Twee jaar was ik jurylid van de Seks en Mediaprijs, welke jaarlijks door NVVS wordt uitgereikt.  Op dit moment werk ik aan een nieuw filmproject. Meer werk vind je op Beescene en andreabijen.nl

Jorien Dousma [1980, Heiloo], cultureel antropoloog/researcher. Mijn masteropleiding is een specialisatie in gender, seksualiteit en samenleving, waarbij ik onderzoek gedaan heb naar de beleving van het orgasme onder mannen en vrouwen in Nederland. Na jarenlang gewerkt te hebben als researcher en communicatieadviseur, besloot ik in 2017 mijn hart te volgen en mijn eigen projecten te starten rondom seksualiteit. Persoonlijke verhalen geven mijns inziens een prachtige inkijk in de kwetsbare, intieme, en waarachtige leefwereld van de verteller, maar ook in bredere sociale en culturele processen, zoals ideeën, normen en taboes over seks, gender en intieme relaties.