Was it as good for you as it was for me?

Oproep voor nieuw videoplatform over het vrouwelijk orgasme.

In navolging op het eerdere taboedoorbrekende videoplatform over de seksuele disfunctie vaginisme (www.levenmetvaginisme.nl), richten wij, Andrea Bijen en Jorien Dousma, ons op een vervolg. Want een ander seksueel taboe, het vrouwelijk orgasme, moet broodnodig voor het voetlicht gebracht worden. Samen leggen we de verhalen vast van vrouwen die in hun leven nog niet, nauwelijks of juist vele orgasmes hebben ervaren. En bovenal: wat vrouwen nodig hebben om plezier te beleven aan seks.

Waarom dit platform?

Dit platform zet het seksuele plezier van de vrouwen voorop en vergroot de kennis over het mysterie van het vrouwelijk orgasme door ervaringen, van wie anders dan de vrouw zelf, de wereld in te brengen. Waarom? Omdat het mysterie rondom het orgasme groot blijkt. Omdat niemand de ander vertelt wat ze ervaren. Omdat er nog steeds een taboe rust op het genieten van solo-seks. Omdat er nog steeds een taboe rust op ouderen die seksualiteit beleven. En op jonge meiden die seksueel actief worden. Omdat vrouwen nog regelmatig vrijen met pijn. Omdat we graag de orgasmekloof willen dichten. Want het vrouwelijk orgasme doet in de slaapkamer nog regelmatig onder aan dat van de mannelijke partner. Vooral heterovrouwen komen veel minder vaak klaar tijdens de seks dan de heteromannen.  In seksueel contact tussen twee vrouwen is dat veel minder ongelijk en komen vrouwen overwegend vaker klaar. 

Dit videoplatform geeft het taboeonderwerp letterlijk een gezicht. We delen echte pure verhalen van vrouwen zodat je alles te weten komt over vrouwelijk genot. Want een orgasme is  zoveel meer dan alleen een climax.

Dit platform wordt gedragen door specialisten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Wij hebben een partnership met diverse seksuologen en wetenschappers. Indien passend, komen ook specialisten in video’s aan het woord, om zo meer vanuit seksuologisch, sociologisch en cultureel antropologisch perspectief duiding te bieden.

Help jij mee om het seksuele plezier van vrouwen op de kaart te zetten ?

Vind jij het belangrijk dat er meer openheid over seksueel plezier bestaat en vind je het belangrijk om met jouw ervaringen een bijdrage te leveren aan dit platform? Dan komen wij graag in contact met jou. Om een zo breed mogelijk beeld te geven van de vrouw, komen wij graag in contact met vrouwen van alle leeftijden  (14+ tot 100) en culturele achtergronden, hetero, bi of lesbisch of trans, stuur ons dan een mail naar andrea@beescene.nl.

We zijn ons bewust dat we het meest intieme van je vragen. Maar we weten ook hoe belangrijk en waardevol het is als vrouwen, onder elkaar, elkaars verlangens en gevoelens delen. In alle oprechtheid en zonder gêne. Door deze verhalen in beeld te brengen en te delen op dit platform hopen we op een mooie, openhartige en krachtige manier kennis te delen over vrouwelijk genot. Want dat genot is een cadeau voor het leven.

Ook als je per se niet in beeld wilt, kunnen wij jouw ervaring zeker gebruiken. Wij maken graag eerst kennis met je in een vertrouwelijk en anoniem gesprek. Er wordt tijdens deze kennismaking niet gefilmd. Mocht je van daaruit aan het platform een bijdrage willen leveren, dan bespreken we de verdere vervolgstappen.

De makers

Andrea Bijen [1985, Amsterdam], regisseur, documentairemaker en researcher. Onder andere initiatiefnemer van het taboedoorbrekende en anti-stigmatiserend online filmplatform It’s a story to be told // Leven met vaginisme over en voor vrouwen die te maken hebben met deze seksuele disfunctie. Hiervoor werd ik o.a. geïnterviewd door 3FM en sprak ik op Lowlands en gaf ik interviews aan diverse vrouwenbladen/online platformen. In 2009 was ik al bezig met vrouwenthema’s met het maken van een docu-serie samen over vrouwen aan de top van NGO’s. Hoe combineren zij werk, idealisme en een gezinsleven. Op dit moment werk ik aan een nieuw docuproject. Daarnaast ben ik jurylid van de Seks en Mediaprijs, welke jaarlijks door NVVS wordt uitgereikt. 

Jorien Dousma [1980, Heiloo], cultureel antropoloog/researcher. Mijn masteropleiding is een specialisatie in gender, seksualiteit en samenleving, waarbij ik onderzoek gedaan heb naar de beleving van het orgasme onder mannen en vrouwen in Nederland. Na jarenlang gewerkt te hebben als researcher en communicatieadviseur, besloot ik in 2017 mijn hart te volgen en mijn eigen projecten te starten rondom seksualiteit. Persoonlijke verhalen geven mijns inziens een prachtige inkijk in de kwetsbare, intieme, en waarachtige leefwereld van de verteller, maar ook in bredere sociale en culturele processen, zoals ideeën, normen en taboes over seks, gender en intieme relaties.

Wij vinden elkaar in onze interesse in seksualiteit. Ieder vanuit een andere professionele bril maar met een gezamenlijk doel: seksualiteit en haar taboes normaliseren.